Debat: desitjar o no desitjar?

10 12 2007

El dimecres 5 de desembre va tenir lloc a l’aula 24 un debat en el què es buscava resposta a la següent pregunta: “És bo suprimir tots els desitjos o obtenir tot el què vols?”. El va moderar Marc Santos i va ser molt profitós a pesar de la seva brevetat. Les respostes exposades van ser variades, però va ser comunament acceptada una derivació de la filosofia del terme mitjà d’Aristòtil que va exposar Pau Bramon. Aquesta filosofia diu que, a l’hora d’actuar, hem de discernir els extrems de les nostres possibles actuacions i després trobar el terme mitjà entre aquestes dues. Per tant, en el cas dels desitjos, segons Bramon, no va bé tenir-ne ni molts ni pocs.

Altres idees, que de fet tampoc van ser replicades, afirmaven que “els desitjos caracteritzen la persona” (Àlex Oliveras), i “no tenir desitjos és equiparable a no tenir una fita en la vida” (Marc Ribas). Després de la introducció de les idees principals, els aportadors van perfilar les idees que havien exposat abans. Aparentment, van estar d’acord en què existeixen dos tipus de desitjos: els desitjos racionals i els irracionals.

En les seves paraules: “Els desitjos racionals són les fites que tens en la vida”; en podem suposar, fent una interpretació de tot el què es va escoltar en el debat, que en els racionals hi han els desitjos individuals que no fan mal a l’exterior i els desitjos que fan a l’exterior. En canvi, en els desitjos irracionals, hi han els que volen un bé individual però causant un mal a l’exterior.

Arribat aquest punt, es va iniciar un debat per culpa de la dubtosa posició del sexe en aquesta classificació dels desitjos. Tot i no correspondre amb la definició que hem donat de desig irracional, se’l va considerar com a tal, i es va concloure que no se n’ha d’abusar. El timbre va dir l’ultima paraula, demostrant així que, els alumnes, a l’hora de triar desitjos, prefereixen el desig irracional de la carn (l’entrecot que tenien per dinar) al desig racional i purament espiritual del diàleg.

Jordi Vallès (1BCT)

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

11 12 2007
Alex

Jajaja. M’ha encantat l’acudit o ironia (diguali com vulguis) del final. Com t’ho curres Jordi.

20 12 2007
Montse i Maria

be valle be……xDD

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: